100 év - 100.000 Ft

A velencei jegyzőkönyv értelmében 1921. december 14. és 16. között Sopron és környékének lakossága népszavazáson döntötte el, hogy az összesen 257 km2 terület Magyarországhoz vagy Ausztriához tartozzon-e. Ez volt a trianoni békeszerződés egyetlen komolyabb területi revíziója, amit a nagyhatalmak tartósan elfogadtak.

A népszavazás 100. évfordulóján a Lions Club Sopron "100 év - 100.000 Ft" címmel hirdetett adományozási akciót, amelyen olyan szervezetek és intézmények részére adtunk 100-100 ezer forintnyi támogatást, melyek valamilyen módon részt vesznek a nehéz sorsú embertársaink megsegítésében. A 2021. december 9-én megtartott rendezvényre - melyen Dr. Farkas Ciprián polgármester is részt vett - megkaptuk a Városháza dísztermét.

A támogatott szervezetek, intézmények:

1) Vakok és Gyengénlátok Soproni Szervezete

2) Soproni Kozmutza Flóra EGYMI Sopron

3) Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

4) Doborjáni Ferenc EGYMI Sopron

5) Családok Átmeneti Otthona Sopron

6) Soproni Szociális Intézmény – hajléktalan ellátás

7) Kósteleki magyar nyelvi oktatására szánt összeg

8) Dévai Szent Ferenc Alapítvány – Petrozsény

9) Hova Tovább Közhasznú Alapítvány

10) Medical Mental Alapítvány

A sopronmedia.hu összefoglalója 10:04-nél kezdődik, ebben a híradóban.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba