A Fehér Bot nemzetközi napja 2021

1969 óta október 15-e hivatalosan is a Fehér Bot nemzetközi napja. Rendhagyó módon, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson- Sopron Megyei Egyesület Sopron Kistérségi Csoportja előrehozott rendezvénnyel 2020. október 9-én tartotta megemlékezését. A Lions Club Sopront Vörös Ákos alelnök és Freiler László klubtag képviselték. Kis küldöttségünk nem üres kézzel érkezett az eseményre. Ajándékunk a már szokásos 6 db színházbérlet volt, melyet mindig nagy örömmel fogadnak az egyesület tagjai.

Kohlhauser Ildikó rövid bevezetője után köszöntőt mondott Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város Polgármestere, majd Vörös Ákos hivatalosan is átadta a színházbérleteket. Szót kért Nagy Sándor, aki könnyes szemmel mesélte el, hogy a Lions Club Sopron februárban nyújtott segítsége egyenesbe hozta az életét.

Kohlhauser Ildikó rövid előadást tartott a fehér botok fajtáiról és azok funkciójáról. A hivatalos programot Dömötör Attila, a Győr- Moson Sopron Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének elnökének mondatai zárták. (Dömötör Attiláról itt olvashatunk.) A Halász utcai óvoda óvónőinek hagyományosnak mondható előadását követően üdítőitalok és sütemények társaságában folytatódott a kötetlen beszélgetés.

A sopronmedia.hu tudósítása ide kattintva nyílik.

A kisalfold.hu írása itt található.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba