Diabétesz Világnapi megemlékezés

A Soproni Cukorbetegek Egyesülete és a Lions Club Sopron szervezésében, a Soproni Gyógyközpont közreműködésével került sor 2018. november 14-én a Diabétesz Világnapi megemlékezésre Sopronban a Pannónia Hotel Európa termében.

Köszöntőt mondott Dr. Korányi László, a Gyógyközpont mb. igazgatója és Kulbert Gábor, a Lions Club Sopron elnöke.

Nagyon érdekes, színes, vetített képes előadásokat hallgathattunk meg többek között Dr. Tschürtz Nándor belgyógyász, lipidológus, kardiológus szakorvostól "Család és a diabétesz, diabéteszes család" címmel, Dr. Molnár Sándor osztályvezető főorvostól "A stroke-ról mindenkinek" címmel, Nagy Krisztina dietetikustól "Diabétesz és a család: hogyan segíthetnek a hozzátartozók a cukorbetegnek?" címmel, Dr. Cseke István osztályvezető főorvostól "Hogyan kerülhető el a vakság a diabéteszben címmel és Derdák Katalin gyógytornásztól "Egy kis mozgás mindenkinek kell" címmel.

Az előadások előtt, alatt és uán a Vitanectar KFT mézes light termékeiből tartott bemutatót, valamint a szomszédos galéria teremben folyamatosan zajlott a szemvizsgálat és a vércukorszint mérés.

Rendezvényünk - melyet jelenlétével megtisztelt Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere is - a várt érdeklődés mellett zajlott le. Köszönjük a szervezést Nagy Andrásné Katalinnak (Cukorbetegek Egyesülete), aki az előadókat, vendégeket meghívta és Bors Dániel titkárunknak, aki a helyszínt, a technikát és a többi, nem kevésbé fontos fizikai hátteret szervezte és biztosította. Külön köszönet Boronkay Gusztáv alkormányzó úrnak, Kulbert Gábor elnök úrnak és Süle Jánosnak, akik a szemvizsgáló eszközök helyszínre szállításában és összeszerelésében is segítették a rendezvényt.

Fő támogatóink voltak: Lions Club Sopron, CEOSZ, Pannónia Hotel, Vitanectar Kft, Coca-Cola

Boronkay Gusztáv tagtársunk a rendezvényről összefoglaló filmklipet készített.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Lions Club Sopron

Adószámunk:
19113674-1-08
Számlaszám:
116340070488600034000001

cím: 9400 Sopron,
Napos utca 2/D

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba