Fejlődik a Kempten-Sopron Lions kapcsolat

Két éven belül már negyedszer találkozott a nemzetközi Lions Clubok Szövetségének  kempteni és soproni delegációja - Varga László elnök és Vörös Ákos beszámolója.

A soproniak 2024. augusztus 8-án, csütörtökön délután érkeztek Kemptenbe Varga László elnök vezetésével. A soproniakat a kempteni klub hangulatos vendéglői vacsorával várta Michaella Sindlhauser elnökasszony vezetésével. A soproni delegáció a Fürstenhof Hotelben szált meg.

Megemlítendő, hogy elnök úr másodmagával motorkerékpáron érkezett a Fürstenhof Hotelhez.

A vendéglátók nagyszerű és tartalmas programokkal készültek, többek között tárlatvezetéssel és ebéddel a római kori ásatási helyszíneken, mely visszarepítette a vendégeket a római kor mindennapi életébe.

Pénteken este a Lions Club Kempten-Cambodunum egyik tagja, Dorothea Schnetzer gyönyörű kertjében került megtartásra egy fergeteges garden-party, a házigazdák muzsikálásával és közös énekléssel.

A legnagyobb és legsikeresebb napirend természetesen a Festivalwoche megnyitója volt, ahol Thomas Kiechle Kempten polgármestere baráti hangon köszöntötte a Lions Club Sopron delegációját. Részt vettünk az igen jó hangulatú esti mulatságon is. 

A két klub megállapodott abban, hogy együttműködésüket még szorosabbá teszik, továbbá a jövőben közös jótékonysági programokat is terveznek. A klubok kapcsolatukat szeretnék hivatalossá tenni, melyet a Chicago-i nemzetközi központ felé is jelezni kívánnak.

A Lions Club Sopron elnöke köszöni a tartalmas programok megszervezését, a kedvességet, a vendégszeretetet és reményét fejezi ki, hogy a két klub között tovább erősödik az együttműködés és szorosabbá válnak a baráti szálak.

Fontos megjegyezni, hogy a két klub találkozása egybe esett a két város vezetésének hivatalos találkozójával.

Dr. Farkas Ciprián soproni és Thomas Kiechle kempteni polgármester delegációja gondoskodott róla, hogy a testvárvárosi kapcsolatok a jövőben is olajozottan működjenek.

A 10 tagú küldöttség vasárnap délelőtt indult vissza Sopronba.

Hajrá Kempten, hajrá Sopron, hajrá Lions Clubok!


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Lions Club Sopron

Adószámunk:
19113674-1-08
Számlaszám:
11634007-04886000-34000001

cím: 9400 Sopron,
Napos utca 2/D

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba