Megalakult a Sopron Lady Lions Club

A 30 éves múltra visszatekintő, csak férfiakból álló Sopron Lions Club elhatározásából és egyetértésével Sopronban megalakult a második Lions Club, melynek érdekessége, hogy ebben csak hölgytagok vannak. Az új klub Sopron Lady Lions Club néven alakult meg 2019. január 15-én.

2018 őszén a férfiklubban tag Balogh Sándor, jelenleg zónaelnök fejében fogalmazódott meg, hogy jó lenne a városban egy női Lions Club is. A gondolatot tett követte, Sanyi barátunk és a szorosan mellé állt Boronkay Gusztáv megindultak a szervezés útján. Olyan hölgyeket kerestek meg, akikről hitték, hogy a Lions családban a helyük.

Szépen haladt előre a tagtoborzás és kedvüket cseppet sem szegte, hogy nem minden megkeresett adott belépésre vonatkozó pozitív választ, hiszen a szervezők tudták, hogy vannak élethelyzetek, amikor épp nem alkalmas valakinek a belépés.


2018 decemberében az erősen érdeklődő hölgyek összeismerkedtek és elhatározták, hogy januárban meg is alakítják csapatukat. Ebben nagy segítség volt a jelenleg tagfeljeszésért felelős Dr. Solymosiné Dr. Kiss Ilona volt kormányzó személyes jelenléte is.

Végül 2019. január 15-én 25 hölgy ült össze, akik nagy lelkesedéssel és közfelkiáltással határoztak úgy, hogy megalakul klubjuk. Nevet is választottak: Sopron Lady Lions Club. Alapító elnöknek Dr. Halmos Máriát választották.

Most megindult az egyesülethez szükséges dokumentumok elkészítése, melyet még ebben a hónapban aláírnak. Charter Night eseményüket március 1-én tartják.

A Sopron LC tiszta szívből örül a lánycsapatnak, mindenben segítik őket, a funkciót betöltők pedig külön foglalkoznak az új klub új vezetőivel.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba