Tandemkerékpárral a Balaton körül

Dr. Tálos Marianna, a Mozdulj Közhasznú Egyesület alapító-elnöke a lelkes szervezője ennek az immáron többedszer rendezett, napokon át tartó Balaton körüli sportrendezvénynek. Körbekarikázni a Balatont látó sporttársak segítségével úgy, hogy minden szépséges pillanatának aktív részesei lehessenek nemlátó embertársaink. Karizmatikus személyével, remek szervezőképességével, mély empátiájával és segítő munka- ill. sporttársi figyelmességével hívta fel a Lions Club Sopron figyelmét erre a rendezvényre.

Augusztus 16-án már kora délután a zánkai Erzsébet táborban összeállt a "vendéglátók csapata": Kiss Lajos tagtársunk asszisztensével készítette a kiváló vadgulyást, Dr. Csipkay Péter és felesége a finom kenyeret és terítéket rendezte, Dr. Pintér József és neje pedig az italokról (borok, limonádé, ásványvíz) gondoskodtak. Kora este megérkeztek a legfürgébb tandem párosok a kikötő tőszomszédságában kialakított piknik asztalokhoz. A technikai személyzettel és kísérőkkel több mint 70 fős csapat boldog megelégedéssel ült asztalhoz - az az aznapi táv (Alsóörs-Zánka) teljesítése után - hogy nagyon vidám hangulatban elköltsék felszolgált vacsorájukat. Kedves és felemelő érzés volt beszélgetni az ország szinte minden sarkából érkezőkkel - látás- és mozgássérültekkel, többnyire fiatalokkal, akik megosztották velünk életüket megnehezítő problémáikat, egyesek életük alakulását is. Este 8 óra tájban a még elvégzendő feladatok után búcsúztunk a Csapattól, hogy másnap Révfülöpön találkozzunk ismét a Katolikus Plébánia kertjében. 

Augusztus 17-én már a helyi civil szervezetek képviselőivel kibővített "Fogadóbizottság" - Sopronból klubtársunk Balogh Sándor régióelnök, a Sopron Lady Lions Clubot képviselő Sáliné Kovács Renáta titkár asszony, valamint az előző napi "Team" - frissítőkkel, frissen sütött süteményekkel - várta a rekkenő hőségben a vagány kerekezőket. A rövid protokollban Csizmazia atya, mint házigazda köszöntőt mondott, Balogh Sándor üdvözölte a sportra vállalkozókat, majd a szervező Dr. Tálos Marianna, a 9. Balatonkerülő túra mentora mondott köszönetet a kedves és finom fogadtatásért.

Elindulás előtt a templomban a kerekezők közül ketten egy kis meglepetés programmal (ének és versmondás) tették meghitté az atya útra bocsátó áldását.

A rendezvényről az atv.hu is beszámolt (videó!).


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba