Tri Jumelage

Izgalommal vegyes várakozással tekintettünk a Tri Jumelage rendezvénye elé. Nagyon hamar elérkezett 2019. szeptember 12. 20 óra, amikor a soproni Pannónia-Med Hotelben, a kormányzói fogadáson találtuk magunkat 75 vendégünkkel együtt. Boronkay Gusztáv kormányzó – tekintettel a Mária névnapra – mindenek előtt a Mária nevű kedves vendégeinket köszöntötte. Az üdvözlő beszédek után a svédasztalos vacsora következett.

13-án pénteken reggel a város vezetői köszöntötték a vendégeket, akik ezt követően Sopron történelmével ismerkedhettek meg Dr. Németh Ildikó jóvoltából, szinkrontolmács segítségével. A délelőtt további részében buszos kirándulás keretén belül a nagycenki Széchenyi-kastélyt járhatták be, majd visszatérve Sopronba a Jégverem Fogadóban fogyaszthatták el bőséges ebédjüket.

Délután a szállodában érzékenyítő programokra és diabétesz szűrésre került sor a soproni Lady Lions és a győri Lions clubok lebonyolításában.

A Soproni Petőfi Színház adott helyet a 17 órakor kezdődő gálaműsornak, melyen a vendég látássérült előadóművészek zenei produkcióit csodálhattuk meg. A szünet után a helyi, sérült előadókból álló csoportok könnyekig megható, vagy éppen felhőtlen szórakozást nyújtó műsorát tekinthettük meg.

A teljes felvétel megtekinthető itt: https://youtu.be/bbnkEJEQ_VM

A műsor után a színház előtt drónról készült csoportkép a résztvevőkről és a közönségről.

A vacsora ismét a Pannónia Szállóban várt bennünket, ahol a kormányzók megköszönték a házigazdák szervezőmunkáját, a vendéglátást és méltatták a nemzetközi Lions-mozgalmat.

14-én szombaton szervezett városnézésen vehették részt vendégeink, idegenvezető kalauzolásával, miközben a tisztségviselők munkaértekezletet tartottak a szállodában. Az ebédre a Fertő-tavon került sor, hajótúrával egybekötött gulyásparty volt a program.

A magyaros est a Solo Étteremben várt mindenkit, néptánc bemutatóval és néptánc tanulási lehetőséggel. A vacsora hideg magyaros gazdag fatányéros volt, jó soproni borokkal, magyar pálinka kormányzói kínálással. Zárásként éjszakába nyúló nosztalgia Disco segített megőrizni a jókedvet.

Köszönjük a szervezőknek – elsősorban Boronkay Gusztáv kormányzónak, Kulbert Gábor volt elnökünknek, Bors Dániel titkárunknak (akik egész nyáron nem kímélték szabadidejüket), valamennyi, a szervezésben feladatot vállalt tagunknak – és szponzorainknak, hogy ez a felejthetetlen találkozó létrejöhetett.

Rendezvényünkkel egyidőben a Liszt Központban várta látogatóit a "Láthatatlan kiállítás", melyről a Sopron TV képes beszámolója itt látható.

A sopronmedia.hu írása ide kattintva olvasható.

A Sopron TV rövidhíre a rendezvényről innen indul.

A kormányzói beszámoló pedig itt olvasható.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba